10 redenen om voor een carport te kiezen

De zomer is voorbij. De dagen worden korter en de temperatuur duikt omlaag. Dat merken we niet alleen zelf aan den lijve, ook op onze wagen heeft dat een impact. Een goede bescherming tegen vuil en andere invloeden is belangrijk om je voertuig in topconditie te houden. Voor wie geen plaats of budget heeft voor een dichte garage, is een carport een ideale oplossing, en wel om deze 10 redenen

1. Een carport is goedkoper dan een garage

Het nodige budget is alvast een goede reden om voor een carport te kiezen. Al heeft een garage - al dan niet in hout - ook heel wat voordelen, voor een carport moet je beduidend minder diep in de buidel tasten.

De hoofdreden om een carport te plaatsen, is de bescherming van je wagen tegen vuil. Maar ook andere invloeden, zoals regen, hagel, wind en UV- licht worden zo goed als volledig uitgesloten. Dit heeft een gunstige impact op de levensduur van je wagen en voorkomt eventuele startproblemen in de koudere maanden van het jaar.

Waar in een dichte, al dan niet inpandige garage de uitlaatgassen gedurende langere tijd blijven hangen, doet dat probleem zich niet voor bij een carport. Er is een vrije beweging van lucht, zodat onwelriekende gassen snel verdwijnen. Dit maakt het in- en uitstappen alvast een stuk prettiger en houdt vieze geuren uit je woning. De natuurlijke verluchting zorgt er ook voor dat verzameld vocht en condens sneller kunnen ontsnappen.

Een droge thuiskomst is wel zo prettig, ook als je te voet of met de fiets arriveert. Een carport vormt de ideale schuilplaats voor jezelf, familieleden en bezoekers. Zo voorkom je ook dat Jan en alleman met natte schoenen en druipende kleding je pas gepoetste woning betreedt.

Flexibiliteit is een grote troef bij een carport. Deze kan losstaand geplaatst worden, al dan niet met één of meerdere zijwanden. Maar ook een vaste montage aan de woning kan interessant zijn, waar de gevel van je huis alvast een goede beschutting vormt en deel uitmaakt van het geheel.

Waar bij een dichte garage een minimumafstand van de scheidingslijn met de buren gerespecteerd moet worden, is dat bij een carport niet het geval. Op die manier kan je quasi verloren bufferruimte toch optimaal benutten door er een carport op te plaatsen.

Wat betreft constructie is een carport vrij rechttoe rechtaan, en bestaat ze in de basis uit 4 of 6 steunbalken en een dak. Dit maakt dat de productie en plaatsing op een relatief korte termijn gerealiseerd kan worden.

Wanneer je woning ouder is dan 10 jaar, betaal je slechts 6% BTW op het factuur van je carport, ongeacht of deze losstand of vast aan de woning geplaatst wordt. Om aanspraak te maken op dit gunstige BTW-tarief kan je de carport niet zelf monteren maar dient de plaatsing door onze mensen uitgevoerd te worden.

Net zoals alle andere constructies, kan ook een carport volledig op maat gemaakt worden. Zo bepaal je zelf de afmetingen zoals de breedte, lengte en hoogte om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Maar ook de keuze van hout, afwerkingsgraad en onderhoudsvereisten kunnen vrij gekozen worden. Eventuele extra elementen zoals een toegangspoort, berging of afdak kunnen een meerwaarde betekenen.

Wanneer je je carport door het ervaren team van LSB Blokhutten laat plaatsen, ben je zeker van een degelijke constructie op maat in duurzaam hout die jarenlang zal meegaan. Zo kan je je wagen met een gerust hart onder je beschermende carport plaatsen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of ontvang je graag een prijsofferte voor jouw carport? Bekijk dan hier onze realisaties of breng een bezoekje aan onze toonzaal!