Blogs

Hoe je tuinhuis functioneel inrichten?

Een tuinhuis is niet alleen een charmante toevoeging aan je tuin, het kan ook dienen als een multifunctionele ruimte; zoals bijvoorbeeld een thuiskantoor, een mancave, wellness of een tuinkamer. Toch blijkt in de praktijk dat de meeste tuinhuizen voornamelijk worden gebruikt als opbergruimte voor tuingereedschap, fietsen en andere spullen. Maar...al te vaak wordt het tuinhuis echter overladen met spullen die zich opstapelen waardoor de ruimte steeds beperkter wordt. Dit scenario klinkt wellicht bekend? Hieronder volgen enkele praktische tips om dit patroon te doorbreken:

Achter de schermen

Hoe wij alles in-house produceren…

Welkom in ons atelier, dat in de achtertuin van onze showroom in Dessel staat. Hier komen vakmanschap en toewijding samen om prachtige houten tuinhuizen, blokhutten, poolhouses, bijgebouwen, carports & zorgunits te creëren. In deze blog geven we een kleine glimp van achter de schermen en het fascinerende productieproces dat onze unieke tuinconstructies tot leven brengen.

Productie in de Kempen

Heb ik een vergunning nodig voor mijn tuinhuis, blokhut, carport of poolhouse?

Sta je op het punt om een tuinhuis, blokhut, carport of poolhouse te bouwen? Een spannend project, maar voordat je de handen uit de mouwen steekt, zijn er een paar belangrijke overwegingen. Waar wordt het tuinhuis geplaatst? Welke fundering kies je? En wil je nutsvoorzieningen integreren? Al deze vragen verdienen aandacht voordat je aan de bouw van jouw tuinhuis begint. En dan komt natuurlijk de prangende vraag: "Heb ik een vergunning nodig?"

We stellen je alvast gerust; voor de bouw van de meeste blokhutten en tuinhuizen heb je geen vergunning nodig!

Dit is waarom je best een tuinconstructie in het najaar bouwt

Op de zomer wachten om een bijgebouw te bestellen? Nee hoor! Het is zelfs verstandiger om de “voorjaarsdrukte” voor te zijn, want dan heb jij je bijgebouw al tegen dat de eerste zonnestralen door de wolken breken. In deze blog delen we de voordelen van het bouwen van een tuinconstructie in de herfst- en wintermaanden!

• Je kan beginnen genieten van je tuin wanneer de bouwwerkzaamheden al gedaan zijn

Maak van je tuin de ultieme staycation plek

Blijf jij deze zomer eens lekker thuis om te genieten van al dat moois in je eigen omgeving? Groot gelijk! Beleef de beste zomer ooit en maak van je tuin de ultieme staycation plek.

Voor een ideale staycation breng je binnen naar buiten om te genieten van extra ruimte. Maak daarom van buiten een plek waar je eindeloos kunt genieten van het zomerweer. Voor al je koffiemomenten, apero’s, barbecues en om rustig te chillen natuurlijk!

5 aankleedtips voor een gezellige inrichting van jouw terrasoverkapping

Wil je jouw terrasoverkapping inrichten? Doe hier inspiratie op om jouw overkapping om te toveren tot het meest gezellige plekje in de tuin zodat jij heerlijk kan loungen.

1. Begin bij de grote meubels
Ben jij wel van het relaxen? Dan kan je een loungeset plaatsen in een dichte hoek. Of is het de bedoeling om op deze plek te kunnen eten? Dan kan je gaan voor een eettafel met stoelen. Ook een hangstoel is een leuke extra zitplek én meteen de perfecte eyecatcher.

10 redenen om voor een carport te kiezen

De zomer is voorbij. De dagen worden korter en de temperatuur duikt omlaag. Dat merken we niet alleen zelf aan den lijve, ook op onze wagen heeft dat een impact. Een goede bescherming tegen vuil en andere invloeden is belangrijk om je voertuig in topconditie te houden. Voor wie geen plaats of budget heeft voor een dichte garage, is een carport een ideale oplossing, en wel om deze 10 redenen

1. Een carport is goedkoper dan een garage

Pagina's

Abonneren op RSS-blogs