Blogs

Hoe onderhoud ik mijn bijgebouw?

Bij LSB Blokhutten kiezen we bewust voor kwalitatief en duurzame materialen om uw project te realiseren zodat u lang van uw bijgebouw kan genieten. Maar aangezien deze dagelijks blootgesteld worden aan de weersomstandigheden en intensief gebruikt worden, is een regelmatig onderhoud van uw blokhut belangrijk om nog langer van uw project te kunnen genieten. We zetten hieronder even enkele tips op een rijtje.

4 redenen om een poolhouse aan te schaffen

Heb je al vaak een poolhouse of bijgebouw overwogen, maar nog nooit de stap durven zetten? Dat is begrijpelijk, aangezien het toch iets is waar je met een aantal dingen rekening mee moet houden. Hoe ga je het bijgebouw positioneren? In welke stijl wil je het? Hoe kan je best rekening houden met de lichtinval? Een poolhouse moet namelijk de nodige schaduw bieden maar tegelijk ook een plaats zijn waar je van de zon kan genieten.

Hoe houd ik de koude uit mijn tuinhuis?

Een tuinhuis is vandaag de dag veel meer dan een berghok, steeds meer mensen richten hun tuinhuis in als een gezellige zithoek, werkruimte of speelhuis. Om ook in de herfst en winter te kunnen genieten van jouw tuinhuis is het belangrijk om het goed te isoleren. In dit blogbericht delen we enkele tips die jou kunnen helpen om de koude uit je tuinhuis te houden:

Ik wil een poolhouse in mijn tuin. Wat met de bouwvergunning?

Poolhouses zijn helemaal in, ze vormen een echte meerwaarde voor je tuin. Gezellig met familie BBQ’en, even de schaduw opzoeken na een frisse duik in het zwembad of even iets verfrissend nemen uit de minibar, een poolhouse kan vele verschillende functies hebben. Maar mag je zo’n poolhouse zomaar bijbouwen in je tuin? Zijn er bepaalde regels waar je je aan moet houden? Dat kom je hier te weten!

Is jouw tuinhuis toe aan een nieuw likje verf?

 

Onze tuinhuizen, blokhutten en terrasoverkappingen krijgen het hard te verduren door de agressieve invloed van onder andere de zon en regen. Daarom raden we je aan om je buitenschrijnwerk elke drie à vijf jaar te behandelen. Met aangepaste producten kan je de vochtigheid regelen, bescherming bieden en afschilferen en vergrijzen van je tuinhuis voorkomen.

Abonneren op RSS-blogs