5 aankleedtips voor een gezellige inrichting van jouw terrasoverkapping

Wil je jouw terrasoverkapping inrichten? Doe hier inspiratie op om jouw overkapping om te toveren tot het meest gezellige plekje in de tuin zodat jij heerlijk kan loungen.

1. Begin bij de grote meubels
Ben jij wel van het relaxen? Dan kan je een loungeset plaatsen in een dichte hoek. Of is het de bedoeling om op deze plek te kunnen eten? Dan kan je gaan voor een eettafel met stoelen. Ook een hangstoel is een leuke extra zitplek én meteen de perfecte eyecatcher.

2. Sfeervolle verlichting
Licht aanbrengen kan op verschillende manier: inbouwspots, plafondlampen, wandlampen of dimbare verlichting. Werk het geheel af met kaarsen, de meest energiezuinige vorm van verlichting!

3. Gebruik groen
Denk je aan uiten, dan denk je aan groen. Laat je terrasoverkapping natuurlijk overvloeien in de tuin en creëer met planten het gevoel dat je midden in de natuur zit.

4. Decoratie
Het zijn de details die het maken. Sierkussens, poefjes, rieten manden met dekens, ... Wat ook leuk is, is om je overkapping aan te passen naargelang het seizoen. Denk bijvoorbeeld in het voorjaar aan verse bloemen en in het najaar aan gezellige lantaarns.

5. Zorg voor warmte
In België hebben we niet het hele jaar door het klimaat om op eender welk moment buiten te genieten. Met een pelletkachel of terrasverwarmer los je dat in één klap op. En die brengt naast warmte ook een hoop gezelligheid!

 

Wil je meer info of ontvang je graag een prijsofferte voor een terrasoverkapping bij jou thuis? Bekijk hier onze realisaties of breng een bezoekje aan onze showroom!