Hoe houd ik de koude uit mijn tuinhuis?

Een tuinhuis is vandaag de dag veel meer dan een berghok, steeds meer mensen richten hun tuinhuis in als een gezellige zithoek, werkruimte of speelhuis. Om ook in de herfst en winter te kunnen genieten van jouw tuinhuis is het belangrijk om het goed te isoleren. In dit blogbericht delen we enkele tips die jou kunnen helpen om de koude uit je tuinhuis te houden:

Kies voor Thermowood

De koude buitenhouden begint bij het kiezen van het juiste soort hout. Thermowood is een houtsoort die door langdurige verhitting en droging volledig duurzaam is. Het heeft een speciale structuur waardoor het ultrabestendig is tegen vocht, schimmels, bacteriegroei en insecten. Thermowood of gemodificieerd hout heeft de eigenschappen en kwaliteiten van hardhout maar heeft niet zoveel ecologische nadelen. 

Bescherm vloer en wanden

Via de grond gaat enorm veel warmte verloren, vloerisolatie is dus zeker en vast een must als je de warmte wil binnenhouden. Om je vloer te isoleren kan je je tuinhuis het beste op een betonplaat funderen. Qua materialen is er een variateit aan keuze, piepschuim is een klassieker, maar er zijn ook meer ecologische alternatieven zoals bijvoorbeeld hennepplaten of -dekens.
Na het isoleren van de vloer kan je de wanden isoleren. Wanden isoleer je langs de binnenkant, om ze te isoleren kan je kiezen voor bijvoorbeeld wolmatten of schuimplaten, Door wanden te isoleren hou je niet enkel de koude tegen maar maak je je blokhut ook geluidsdicht.

Isoleer deuren en ramen

Zo, de vloer en de wanden zijn geïsoleerd. Nu de ramen en deuren nog. Je kan je ramen en deuren eenvoudig isoleren met afdichtingstape. Zorg ervoor dat de afdichtingstape helemaal rond de deur of raam loopt zo zorg je ervoor dat lucht en vocht buitenblijft.  

Met een beetje handigheid kan iedereen een tuinhuis isoleren. Bij LSB Blokhutten kan je een compleet doe-het-zelf bouwpakket ophalen inclusief instructies zodat je zelf aan de slag kan. Laat je het werk toch liever over aan een echte specialist? Onze ervaren vakmannen staan voor je klaar!