Is jouw tuin klaar voor de zomer?

Staycation is het nieuwe vacation.

Het ziet ernaar uit dat we ook in 2021 nog aan huis gebonden blijven. Met het mooie weer in aantocht, is een vakantie dichtbij huis helemaal geen slecht idee. Dankzij deze leuke tips creëer je een oase van rust en een heerlijk vakantiegevoel in eigen tuin.

1. Zaai een plantenparadijs

Bij een zomerse tuin denken we meteen aan veel groen. Groen gras, kleurrijke bloemen, hangplanten op het balkon of bamboeplanten en varens langs de zijkant van de tuin. Leef je uit met verschillende soorten en zie hoe je bloemen- en plantentafereel tot stand komt.

2. Plaats een hangmat

Even uitrusten na een lange werkdag of nagenieten van een bezoekje aan familie? Een hangmat is onmisbaar in je tuin. Hang hem onder je poolhouse, tuinhuis of terrasoverkapping of tussen 2 bomen. Eens gesetteld, neem je er een goed boek en een lekker wijntje bij, chillmodus on.

3. Investeer in goede tuinmeubels

Wil je alles uit je tuin halen deze zomer? Denk dan eens na over de aanschaf van degelijke tuinmeubels. Houd bij het kiezen zeker rekening met de ruimte die je beschikbaar hebt en het materiaal waar je voor wil gaan. Kies je voor strak RVS of ga je voor teak? Kies het materiaal dat het beste past bij jouw stijl en tuin. Een goede sterke parasol is zeker ook niet overbodig als bescherming tegen de zon.

4. Creër een gezellig plekje in de schaduw 

Op de warmste momenten van de dag geniet je van een heerlijk plekje schaduw onder je terrasoverkapping of poolhouse. Het ultieme gevoel van vakantie is natuurlijk ook buiten koken. Een buitenkeuken onder je terrasoverkapping is een echte meerwaarde in je tuin.

5. Geniet van lekker eten en drinken

Bij een vakantiegevoel hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken. Niets is gezelliger dan op een warme zomeravond met vrienden en familie rond een goedgevulde tafel te dineren. Steek de BBQ maar aan!