Zes praktische redenen om een carport te bouwen

Goede vrienden zijn net verhuisd en nodigen je uit om hun nieuwe droomhuis te komen bewonderen. Het enthousiasme van jouw vrienden begint al meteen bij de buitenkant: "Heb je onze carport al gezien?". Een carport was vooraf niet meteen wat jou interesseerde maar toch begrijp je waarom je vrienden hier zo enthousiast over zijn. 

1 De carport beschermt

Onder een carport is je auto altijd beschermd tegen regen, wind, sneeuw en ander invloeden van buitenaf. Zeker bij hevig onweer in de zomer, plensbuien in de herfst of hagel in de winter is een carport allesbehalve een overbodige luxe.

2 Een langere levensduur voor je auto

Begint je wagen al wat ouder te worden? Als je je wagen onder een carport parkeert zal de vrieskou minder negatieve invloed hebben op de staat van je wagen. Ook de batterij zal je dankbaar zijn. Daarnaast zullen er ook minder snel roestplekken op je auto komen. 

3 Je kunt hem zelf bouwen

Wie een beetje handig is, kan een carport makkelijk zelf bouwen. Bij een garage ligt dat net iets anders. Voor onze carports - maar ook voor onze andere constructies - kan je kiezen voor een volledige plaatsing door ons of geleverd in een doe-het-zelf bouwpakket, inclusief alle nodige bevestigingsmaterialen. De plaatsingsprijs staat steeds vermeld op onze offertes. Zo weet je als doe-het-zelver exact je prijsvoordeel.

4 De carport is een droge plek

Zeker voor gezinnen met kinderen is het handig dat een carport een droge plek is. Bouw je ze bovendien aan de woning, dan kunnen je kids eenvoudig droog in en uit de wagen stappen. Daarnaast kan je andere spullen zoals tuinmateriaal of fietsen beschut zetten.

5 Je woning is meer waard

Een carport is een goede investering, want de waarde van je woning zal erdoor stijgen. Gemiddeld gezien zal de prijs van de carport ook het bedrag zijn waarmee de waarde van je woning stijgt. Het is dus een aankoop die zichzelf vrijwel direct terugverdient.

6 Het is betaalbare luxe

Luxezaken als poolhouses of terrasoverkappingen kunnen prijzig zijn. Wat een carport betreft valt dat reuze mee. Een carport heeft immers - in tegenstelling tot een garage - geen fundering of wanden nodig. 

 

Een carport is niet alleen praktisch het is ook een verrijking voor de aanblik van je woning.

De herfst is in het land. De tijd van wind, regen en vrieskou raakt stilaan weer aangebroken! Heb je nog geen carport om je wagen te beschermen tegen de koude? Tijd om hier verandering in te brengen! Ontdek de vele verschillende mogelijkheden tijdens een bezoek aan onze showroom in Dessel of Scherpenheuvel