Barnwood: oud hout met een verhaal

Barnwood is hout met een verhaal, door weer en wind getekend. De tijd heeft haar sporen in het hout nagelaten. Het hout dat gebruikt werd voor het bekleden van barns (schuren) is vaak al decennia oud voordat het gekapt wordt. Vervolgens heeft dit hout vaak meer dan 100 jaar gefunctioneerd als schuur, vaak in landen als Oostenrijk, Zwitserland en Italië.

Alvorens de plank uiteindelijk bij je thuis is, heeft deze al een hele reis afgelegd. Na demontage wordt de plank schoongemaakt en worden de spijkers verwijderd. Vervolgens worden ze gesorteerd op dikte en kleur. Nadien worden ze gedroogd en voorzien van mes en groef. Tot slot worden ze geborsteld en op lengte gesorteerd.

Barnwood is enorm hard en is na al die tijd nog steeds in goede conditie. Het hout is bovendien erg duurzaam en ecologisch omdat er geen nieuwe bomen voor gekapt moeten worden. Het hout heeft een uniek karakter én is robuust waardoor het tijdloos en trendy is. Geen twee planken zijn hetzelfde: dit resulteert in een unieke uitstraling.

Heb je interesse in een houten tuinconstructie met Barnwood? Kom nu langs! Boek je afspraak eenvoudig via onze website of kom langs tijdens onze openingsuren.